MENU
»
S
I
D
E
B
A
R
«

Kobe speelt ‘Karuba Junior’
27 mrt 2018 door Ralda

Karuba Junior was de grootste uitdaging sinds lang, zowat alles in dit spel was nieuw. Geen dobbelsteen of kaarten, alleen maar tegels die verspreid over de tafel liggen. Het piratenschip trok natuurlijk meteen zijn interesse.

KARUBA1

Kobe (30 mnd. speelt KARUBA Junior!

Ik was van plan om het spel gaandeweg uit te leggen, dus ik begin en neem een tegel. Een schatkist, wat een geluk! Ik puzzel de schatkist aan en breng één van de drie speelfiguren naar de schat, als we drie kisten gevonden hebben winnen we het spel. Els neemt een tegel, ook een schatkist. Kobe neemt een tegel en roept “SJATKIST! WIJ ZIJN GEWONNEN!”. Oké, dat lukt geen twee keer na mekaar, maar de bedoeling van het spel was alvast duidelijk.

Tussen de tegels vind je ook piraten met daarop één, twee of drie boten. In dat geval mag je de piraat zoveel aantal stappen laten varen. Die wil je niet te vaak trekken want van zodra het piratenschip het eiland bereikt verliezen we het spel. Naast de vele tegels zitten er ook nog tijgers die de weg kunnen blokkeren. Het principe had hij snel door, maar het puzzelen van de wegen was de eerste keren behoorlijk moeilijk.

Zijn enthousiasme voor Karuba is niet te temmen, hij speelt het liefst de hele dag door! Ongelijk kunnen we hem niet geven, het is dan ook een super spannend spel. Sommige keren win je snel, andere keren bereiken de piraten het eiland en soms blokkeren de tijgers gewoon je laatste weg. En oefening baart kunst, want zo’n 2 weken na zijn eerste speelsessie is hij een kleine held in het puzzelen van de wegen.

Karuba

Karuba Junior, Haba, 1 – 4 spelers, vanaf 4 jaar


2 Reacties  
 • Veerle writes:
  februari 3rd, 201912:43at

  Deze sinds vorige week in de collectie van onze kleuter en instant hit. Hij wil het ook de hele dag door spelen 🙂
  Mama en papa zijn blij met de welkome afwisseling na bunny hop …
  Leuk spelletje, en het concept van tegels leggen vind ik een mooie aanloop naar latere Carcassonne varianten die hier ook in huis zijn.
  Ook zoals we gewend zijn van HABA, kwalitatieve houten componenten en mooi uitgewerkt spel. Het thema lag onze kleine man ook direct : piraten en schatkisten, wat wil een stoere jongen nog meer?

  • Ralda writes:
   februari 5th, 201918:44at

   Bedankt voor je leuke reactie! Leuk om te lezen dat jullie er ook plezier aan beleven.


Reageer

XHTML: Deze tags zijn beschikbaar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
© Spellenmolen junior